teaserimg

Openhartoperatie

Openhartoperatie

Afhankelijk van de oorzaak, ernst en symptomen van de lekkende hartklep kan uw arts aanbevelen om de lekkende hartklep operatief te repareren (reconstrueren) of te vervangen.  Wanneer u vanwege uw ziektebeeld en lichamelijke gesteldheid voor een operatie in aanmerking komt, heeft deze methode de voorkeur. Een openhartoperatie heeft de voorkeur vanwege de goede resultaten op lange termijn.

Hartklepreconstructie

Als het mogelijk is om uw lekkende hartklep te verhelpen en uw eigen hartklep te behouden dan zal de chirurg kiezen voor een reconstructie van de hartklep. Bij een hartklepreconstructie kan er worden gekozen voor verschillende technieken. Zo kan de klepring met een kunststofring worden vernauwd om de afsluiting van de klep te verbeteren. Enkele minder ingrijpende reconstructietechnieken kunnen soms zelfs gedaan worden via een kleine incisie onder de rechter tepel.

Vervanging van de hartklep

Wanneer de hartklep ernstig beschadigd is, moet de hartklep operatief worden vervangen. Daarbij kan ofwel een mechanische hartklep van metaal of kunststof, ofwel een organische hartklepprothese worden geplaatst. Na plaatsing van een mechanische hartklep moet de patiënt levenslang stollingsremmende (bloedverdunnende) medicijnen gebruiken. Voor de vervanging van de hartklep wordt de borstkas geopend en ligt de patiënt aan een hart-longmachine, omdat het hart gedurende de operatie moet worden stilgelegd.

Tricuspid valve surgery

There are two types of surgery to treat tricuspid regurgitation: tricuspid valve repair or tricuspid valve replacement. Tricuspid valve surgery is most often performed when surgery is being done on the left side of the heart